Sănătate Social

10 persoane infectate cu Covid la Căminul de bătrâni „Sf. Maria” din Unirea

Primăria Unirea din județul Călărași a anunțat, pe o rețea de socializare, că 10 persoane din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice „Sf. Maria” sunt infectate cu Covid-19.

Redăm informarea publicată de unitatea administrativ-teritorială:

„Conform rezultatelor testelor PCR din data de 19.01.2021, DSP Călărași ne-a informat că în interiorul Căminului pentru persoane vârstnice Sf. Maria sunt 10 persoane infectate cu virusul SARS COV-2.

La momentul acesta, privim lucrurile cu maximă seriozitate și am constituit o echipă coordonatoare formată din: doi reprezentanti ai Primăriei; administratorul căminului; medic – Teleșcu Lilian.

Măsurile dispuse sunt următoarele:

– carantinare generală a căminului;

– carantinare 4 angajați în interiorul căminului pe perioada de 14 zile;

– izolare persoane infectate într-o aripă separată a clădirii;

– achiziționare de biocide și dezinfectante;

– stabilire procedură de preluare alimente;

– achiziționare de consumabile: măști, combinezoane, viziere, mănuși pentru angajați și beneficiari;

– achiziționare termometre și pulsoximetre.

De asemenea, s-a efectuat o evaluare medicală a beneficiarilor și, deși doar 2 prezintă simptome ușoare, la recomandarea dr. Teleșcu Lilian, vom achiziționa medicamentație preventivă constând în antivirale, antimicotice și vitamine pentru toate persoanele carantinate la acest moment în Căminul Sf. Maria.

Tot astăzi (n.r. 20 ianuarie a.c.) am înaintat o adresă Spitalului Județean Călărași prin care le cerem să trimită personal specializat care să facă o evaluare temeinică a stării de sănătate a beneficiarilor și ținând cont de bolile lor cronice să decidă dacă sunt beneficiari ce trebuie deja să fie internați.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *