Actualitate

13 sesizări de fraudă electorală în județul Călărași

Inspectoratul  de Poliție Județean (IPJ) Călărași transmite că până la această oră procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

Au fost înregistrate 13 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, 2 semnalări s-au confirmat, 10 nu s-au confirmat, iar una este în curs de verificare.

Au fost constatate 2 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 2.000 de lei.

„Am acordat o atenție deosebită localităților unde prezența la vot a fost numeroasă, astfel încât cetățenii sa respecte măsurile pentru prevenirea virusului SARS – COV 2. Totodată, ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.000 de lei, au reținut 10 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Călărași.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate, iar acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *