Actualitate

254 persoane, autoizolate la domiciliu și alte 197, în carantină instituționalizată

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că astăzi, 7 mai, la nivelul județului nostru sunt monitorizate 254 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar 197 de persoane se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, 17 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 34 de persoane au ieșit din carantină. În prezent, în județ sunt 61 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 46 au fost declarate vindecate și 2 persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 21 de sancțiuni în valoare de 45.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20. ÎN CONTINUARE VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI REGULILE ELEMENTARE DE CONDUITĂ ȘI DE IGIENĂ ȘI MĂSURILE TRANSMISE DE CĂTRE AUTORITĂȚI”, precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *