Actualitate

Acțiune de tip „blitz”, derulată de polițiștii călărășeni

În data de 6 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune de tip „blitz”, pe drumurile naționale din județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost verificate peste 200 de autovehicule și au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 87 pentru depășirea regimului legal de viteză, 31 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 47 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 12 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel de acțiuni de creștere a siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri din Călărași vor intensifica acțiunile privind verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de mărfuri, conform Planului de Operațiuni „Roadpol” pentru anul 2023.

Exemplu

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control pe DN 4, în localitatea Curcani, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 73 de ani, din municipiul București. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *