Actualitate

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-Covid

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat  184 de societăți comerciale, 14 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 99 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de aproximativ 25.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 749 mijloace de transport, 217 fiind mijloace de transport în comun și 1.143 persoane, dintre care 358 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 785 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *