Actualitate

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 134 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 5.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 449 de mijloace de transport, 161 fiind mijloace de transport în comun și 1.192 persoane, dintre care 252 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 940 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Vă reamintim de TELVERDE: 0800.800.358, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19 și la care se puteți obține informații referitoare la virusul SARS-CoV-2. Acest număr de relefon este valabil pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Text asumat de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *