Actualitate

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor

În perioada 26 – 28 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cazurilor de absenteism școlar, a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și pentru verificarea respectării normelor igienico-sanitare pentru răspândirea virusului SARS-Cov-2, în zona unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Călărași.

La aceste acțiuni au participat polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică.

În cadrul acțiunilor au fost verificate șase unități de alimentație publică și au fost legitimate 121 de persoane, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor  pandemiei de Covid-19.

„Astfel de acțiuni preventive vor fi efectuate și în perioada următoare, sub coordonarea Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Ne dorim și acționăm în permanență pentru ca elevii din județul nostru să meargă la școală în siguranță. De asemenea, reamintim obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *