Cultură

Actrița Cezara Dafinescu vine la Muzeul Municipal Călărași

Miercuri, 10 martie, la ora 17:30, Muzeul Municipal Călărași vă invită la o întâlnire cu îndrăgita actriță Cezara Dafinescu. Aceasta va împărtăși amintiri despre colegi de scenă și despre scene din viața profesională.

„În martie 2019, artista s-a alăturat demersului Asociației Pacienților Oncologici – Filiala Călărași în organizarea evenimentului caritabil Nouă ne pasă’, menit să atragă fondurile necesare dotării secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Pompei Samarian’ Călărași. Având în vedere vremurile pe care le traversăm, vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile care se impun pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Din cauza condițiilor epidemiologice, numărul locurilor este limitat. Prin urmare, vă rugăm să sunați la 0728/095.702, pentru participarea la eveniment. Vă propunem o seară de neuitat alături de doamna Cezara Dafinescu”, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal Călărași.

Cezara Dafinescu s-a născut în data de 4 august 1948, la Sibiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1973, clasa profesorului universitar Moni Ghelerter. După absolvire a fost repartizată la Teatrul Național din București.

Printre cele mai cunoscute roluri cu care actrița a încântat publicul prin talentul și expresivitatea interpretării, se numără: Silvia, în „Să nu-ți faci prăvalie cu scară“, de Eugen Barbu, Alta, în „Act venețian“, de Camil Petrescu, Domnica, în „A treia teapa“, de Marin Sorescu, Wanda, în „Gaițele“, de Al. Kiritescu, Sendy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, de D. Wasserman, Miza, în „Titanic vals“, de T. Mușatescu, Gloria, în „Nu se știe niciodată“, de Bernard Shaw, și Arkadina, în „Mașinăria Cehov”, de Matei Vișniec, Mama în „Patimile Sfântului Tommaso d’Aquino“ după Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonţa, 2005 sau Ana în „Încă-i bine” de Rodica Popescu Bitănescu, regia Rodica Popescu Bitănescu, 2008.

În ceea ce privește cinematografia, trebuie amintite rolurile din „Al patrulea gard de lângă debarcader“, în regia Cristianei Nicolae, „Războiul de independență“, în regia lui Sergiu Nicolaescu, „Dumbrava minunată“, în regia lui Gh. Naghi, „Secretul lui Nemesis“, în regia lui Geo Saizescu, dar și cel din coproducția româno-franceză „Șobolanii roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *