Actualitate

Articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au confiscat peste 23 de kilograme de articole pirotehnice în urma unei acțiuni desfășurate pe raza municipiului. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în scopul prevenirii și combaterii neregulilor în domeniul operațiunilor cu articole pirotehnice, în ziua de 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Poliția Municipiului Călărași au organizat o acțiune pe raza municipiului Călărași, precum și 2 filtre rutiere.

Scopul acțiunii a fost verificarea respectării legalității, inclusiv la locurile de depozitare, a persoanelor fizice/juridice autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, precum și depistarea persoanelor fizice/juridice neautorizare care comercializează în această perioadă articole pirotehnice.

Au fost depistate 2 persoane juridice care dețineau pentru comercializare articole pirotehnice, fără a fi autorizați să efectueze operațiuni cu astfel de materiale, precum și un tânăr care  avea asupra sa articole pirotehnice categoriile F2 și F3, deși nu era autorizat să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de „orice operațiuni   cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru art. 31 din Legea nr.126/1995 R privind regimul materiilor explozive, și art. 10 lit. c din OUG nr.28/1999 R., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *