Administrație Sănătate

Au început procedurile pentru demararea lucrărilor de construcție a noului corp al Spitalului Județean

Consiliul Județean (CJ) Călărași a anunțat, pe o rețea de socializare, că au început procedurile pentru demararea lucrărilor de construcție a noului corp al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”.

Cristian Erbașu, reprezentantul Grupului de Construcții Erbașu, compania care lucrează pentru CNI, a fost prezent la Călărași, în data de 10 decembrie a.c., pentru discuții tehnice cu executivul CJ și cel al Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Potrivit Consiliului Județean, se preconizează ca în luna martie 2021 să se predea amplasamentul constructorului, până atunci eliberându-se zona de imobilele aflate pe terenul destinat obiectivului.

Vă reamintim că prin proiectul CNI se va asigura modernizarea și eficientizarea în ansamblu a Spitalului Județean în conformitate cu cerințele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului și va prelua funcționalitatea actuală a 3 corpuri existente. Vor exista spații dedicate pentru secțiile de imagistică (CT și RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, etc. însumând în total 230 de paturi.

Compania Națională de Investiții a anunțat, în luna august 2020, că investiția are o valoare de 86,2 milioane de lei și o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activității de proiectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *