Administrație

Bazinul de înot didactic “Dr. Ing. Daniel Ștefan Drăgulin”, dat în folosință

Bazinul de înot didactic “Dr. Ing. Daniel Ștefan Drăgulin” a fost dat în folosință, în data de 18 iunie 2021. Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarat că bazinul este destinat atât copiilor, cât și adulților. Aceasta a mai precizat că, în ședința de Consiliu Local din data de 30 iunie a.c., vor fi stabilite prețurile abonamentelor destinate publicului larg, acestea urmând a fi achiziționate de la casieria SPCTAFL.

Este un moment frumos, am reușit să dăm acest bazin copiilor. Din cauza interdicțiilor, mergem pe 70% din capacitatea pentru care a fost proiectat. O să avem grupe de copii într-un protocol pe care l-am făcut cu Clubul Sportiv Școlar Călărași. Astăzi (n.r. 18 iunie a.c.), ne-am împlinit un vis, pentru că era așteptat de foarte mult timp acest bazin, dar, din cauza pandemiei, nu s-a putut da publicului larg. Drept urmare, toți copiii vor fi bineveniți aici și nu numai, pentru că ne-am gândit și la adulți. O să avem programul cu copiii până la ora 16:00, iar de la 16:30 până la ora 22:00 va avea acces, pe bază de abonament, și publicul larg. Prețurile pentru abonamente vor fi stabilite în următoarea ședință de Consiliu Local, respectiv în data de 30 iunie. Vom stabili regulamentul și toate taxele care vor fi plătite și vom opta pentru abonamente. Abonamentele vor fi plătite la SPCATFL și vor fi verificate aici, în incinta bazinului de înot”, a afirmat Dulce.

Teren multifuncțional, parcare amenajată și spații comerciale, în zona bazinului de înot

Totodată, edilul orașului a mai menționat că, pe viitor, în zona unde a fost construit bazinul de înot, se va realiza un teren multifuncțional, va fi amenajată parcarea și vor fi create spații comerciale.

O să facem un teren multifuncțional. După aceea, ne gândim să amenajăm parcarea. Pe partea dinspre Kaufland, ne gândim, pe viitor, să facem niște spații comerciale, pentru a îmbunătăți această zonă. Avem gânduri mari și cu răbdare cred că le rezolvăm. Nu anul acesta, pentru că nu erau în proiectul nostru. Stadionul se va termina anul acesta, pentru că deja avem contract încheiat, am prevăzut de anul trecut această lucrare, iar pentru restul, deja proiectăm bugetul și vedem în anul următor ce se va întâmpla, a subliniat Marius Dulce.

Start însrieri la grupele de înot ale CSS Călărași

Ion Bălan, reprezentantul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Călărași, a menționat că s-a dat startul înscrierilor la grupele de înot.

Începând de astăzi (n.r. 18 iunie a.c.), se pot face înscrieri la Clubul Sportiv Școlar Călărași. Mulțumim Primăriei Călărași pentru că a dat șansa copiilor noștri să facă înot. Vor beneficia de această oportunitate toți copiii din cadrul CSS. Avem un profesor încadrat cu specializarea înot. Cine dorește să se înscrie, începând de luni (n.r. 21 iunie a.c.), poate veni la sediul clubului nostru de pe Bulevardul Republicii, pentru înscrieri. Vârsta minimă a copiilor care se pot înscrie este în jur de 6-7 ani. Deocamdată, funcționăm cu o grupă de începători. Deci, cred că undeva până la 10 ani ar fi vârsta maximă de înscriere. Între 15 și 20 de membri vor fi într-o grupă, a punctat Ion Bălan.

Lucrările la bazinul de înot didactic, finanţate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), au demarat pe 9 noiembrie 2017, în baza Autorizaţiei de construire nr. 348 / 09.11.2017. Suprafaţa construită desfăşurată este de 1.391 mp, iar suprafaţa (inclusiv amenajările exterioare) este de 2.600 mp. În lungime de 25 m, lăţime de 12,5 m (5 culoare de 2,5 metri lăţime) şi adâncime variabilă de 1,2 –1,8 m, bazinul nu se adresează activităţii competiţionale, suprafeţele fiind dimensionate conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadru educaţional. Pe 25 iulie 2019, s-a semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, executate în cadrul Contractului de proiectare şi execuţie lucrări nr. 167/21.07.2017 încheiat între Compania Naţională de Investiţii SA şi Construcţii Erbaşu SA. Pe 26 martie 2020, în baza HCL 60, bazinul a fost dat în administrare către SPCTAFL Călăraşi. Tot atunci, prin intermediul HCL 50, a fost aprobată organigrama şi Statul de funcţii pentru cele 9 persoane care-şi desfăşoară activitatea în cadrul bazinului.

Clădirea dispune de vestiare separate pe sexe, echipate cu duşuri şi grupuri sanitare care asigură facilităţi şi pentru persoanele cu handicap, cabinet de prim ajutor.

Primii paşi în direcţia construirii acestui bazin au fost făcuţi în decembrie 2014 când consilierii locali, de la acea vreme, şi-au dat acordul privind transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a unui teren de 8.124 mp. Pe 29 ianuarie 2016, a fost încheiat Procesul verbal nr. 4412/29.01.2016 între CNI şi U.A.T. Municipiul Călăraşi de predare a amplasamentului, un teren în suprafaţă de 8.127 mp, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, situat în Bulevardul Republicii, nr. 2C (incinta stadionului municipal).  La începutul anului 2017, Compania Naţională de Investiţii a demarat procedura de achiziţie publică a contractului Proiectare-faza de adaptare la amplasament şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii „Construire bazin de înot didactic, în municipiul Călăraşi, bulevardul Republicii, nr. 2C, judeţul Călăraşi”.

Valoarea estimată a contractului pentru care CNI a realizat achiziţia publică electronică a fost de 6.265.984 lei fără TVA, termenul de finalizare fiind de 48 de luni.

Din primăvara acestui an, bazinul poartă numele fostului primar, Daniel Ştefan Drăgulin, denumirea fiind aprobată în unanimitate de consilierii locali în baza unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul în exerciţiu, Marius Dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *