Cultură

Bibliovacanța: Încă o săptămână plină de activități, încheiată

Biblioteca Județeană ‘‘Alexandru Odobescu” din Călărași desfășoară, de la începutul lunii iulie 2021, o serie de activități cultural-educative și recreative pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului BIBLIOVACANȚA, aflat la cea de-a V-a ediție, proiect susținut de Consiliul Județean. Luna august a demarat cu noi grupe de copii și multe activități destinate lor, potrivit unui comunicat de presă al insttuției culturale.

La grupa de adolescenți (14-18 ani), săptămâna a fost deschisă cu un club de lectură, cunoaștere și socializare și a continuat cu ziua dedicată informării și cunoașterii. Aceștia și-au testat cunoștințele în ceea ce privește substanțele interzise, sub îndrumarea lui Dan Prică, specialist în cadrul Centrului de Prevenire Antidrog. Miercuri, adolescenții au participat la un atelier de dezvoltare personală, alături de Cristina Meleacă, CJRAE. Ziua de joi a fost dedicată Handmade-ului și creativității, prin realizarea unor brățări loombands. Adolescenții au încheiat săptămâna la clubul de film, vizionând proiecția „DIVERGENT”, ecranizare după romanul omonim al Veronicăi Roth.

Și grupa de școlari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă. Luni, copiii au participat, timp de o oră, la jocuri interactive, având la bază stilul de viață sănătos, cu Roxana Dumitroiu, specialist CPECA. Marți, la clubul de lectură, micuții au citit și dezbătut volumul „Fetița care voia să salveze cărțile”, de Klaus Hagerup și Lisa Aisato. Miercuri, împreună cu Nicoleta Archiudean, consilier CJRAE, copiii au exersat recunoașterea și înțelegerea emoțiilor. Ziua de joi a fost dedicată dezvoltării abilităților manuale, cu sprijinul Valentinei Mereuță, de la Palatul Copiilor. Copiii și-au încheiat săptămâna, la bibliotecă, cu vizionarea filmului „EPIC”.

„Mulțumim partenerilor din această săptămână: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Călărași, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Palatul Copiilor, voluntarilor și celor implicați în activitățile bibliotecii. Programele de vacanță vor continua la bibliotecă cu alte grupe de copii pe care îi așteptăm cu drag! Vă dorim o vacanță de poveste”, se arată în comunicatul de presă, remis redacției noastre.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *