Cultură

Bibliovacanța/Activități creative și recreative pentru copii

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași a derulat, în săptămâna 19-23 iulie 2021, o serie de activități cultural-educative și recreative pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului Bibliovacanța, aflat la cea de-a V-a ediție, proiect susținut de Consiliul Județean.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției culturale, săptămâna aceasta a debutat cu întâlnirea dintre scriitoarea Victoria Furcoiu, zisă Bunica, din Covasna, și copiii din Călărași, în cadrul lansării de carte: „Scrieri pentru copii, de la bunica”. La grupa de adolescenți (14-18 ani), săptămâna a continuat cu ziua dedicată informării și cunoașterii, un atelier de integritate cu inspectorul principal Elena Bivolaru și comisarul-șef Laurențiu Vlad de la Serviciul Județean Anticorupție Călărași. Miercuri, a avut loc atelierul de dezvoltare personală „Toți pentru unul și unul pentru toți”, alături de doamna Răduși Daniela, din cadrul CJRAE. Joi, copiii au cusut semne de carte personalizate, cu ocazia atelierului „Handmade și creativitate”, sub îndrumarea Danei Ionescu,  artizan popular. Adolescenții au încheiat săptămâna la Clubul de film, cu vizionarea peliculei „Fata din tren”, ecranizare după romanul omonim al Paulei Hawkins.

Și grupa de școlari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă. Stilul de viață sănătos,  activitate interactivă între specialiștii CPECA și copii, a fost tema abordată referitoare la comportamente sănătoase de viață: alimentație sănătoasă, igienă, mișcare, program de somn, comportamente preventive versus comportamente nesănătoase – alimentație nesănătoasă, sedentarism, vicii (tutun, droguri, alcool).
Săptămâna a continuat cu un atelier de creativitate și inteligență emoțională, alături de Larisa Gheorghe, de la CJRAE. Joi, școlarii și-au dezvoltat abilitatea de gestionare a emoțiilor și trăirilor afective în diverse situații cu povești, joc și voie bună la bibliotecă. Copiii și-au încheiat săptămâna la bibliotecă cu vizionarea filmului „Coco”.

Mulțumim partenerilor din această săptămână: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Călărași, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Calarasi, Serviciul Județean Anticorupție Călărași, voluntarilor și celor implicați în activitățile Bibliotecii Județene Călărași. Programele de vacanță vor continua la bibliotecă cu alte grupe de copii pe care îi așteptăm cu drag! Vă dorim o vacanță de poveste”, se arată într-un comunicat de presă al instituției călărășene, remis redacției noastre.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *