Administrație

Blocul ANL destinat specialiștilor din sănătate, finalizat în martie 2022

Blocul ANL, situat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Călărași, destinat specialiștilor din domeniul sănătății, va fi finalizat la începutul lunii martie a anului 2022, după cum estimează constructorul.

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Vasile Iliuță și Mihăiță Beștea, directorul adjunct al Direcției Tehnice a instituției călărășene, George Vlase și managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, au vizitat, în data de 9 decembrie a.c., șantierul ansamblului de locuințe.

Edificiul va cuprinde 30 de unități locative moderne și un lift, astfel că vor exista apartamente cu 2 și 3 camere, dar și garsoniere. Consiliul Județean Călărași se ocupă de racordarea blocului la utilități, amenajarea exterioară și crearea locurilor de parcare.

Continuăm promisiunile făcute în mandatul 2016-2022. În urmă cu 4 ani, aici era o mare groapă, care a fost uitată, din ’90, de toate administrațiile care s-au perindat la conducerea CJ”, a precizat Iliuță.

Este o bucurie să vizităm șantierul, așa cum v-am obișnuit. În luna august a.c., am făcut o vizită aici. Am ținut să vă arătăm progresele  pe care le facem. Monitorizăm stadiul proiectelor pe care le realizăm, respectarea termenelor“, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Mihăiță Beștea.

Ceea ce vedeți aici, este o parte a proiectelor demarate de președintele Vasile Iliuță, pe zona de sănătate. Vedem un ansamblu de elemente, care, puse cap la cap, au o rezultantă directă: avem medici aduși, echipamente, iar astfel, actul medical crește pe zi ce trece. Toată lumea se implică, este o muncă de echipă. Am adus medici din zona Timișoarei, dar și din zona Moldovei. Înainte, doctorii fugeau de Călărași, însă acum sunt atrași de ceea ce le oferim”, a afirmat directorul insituției spitalicești din Călărași, Bogdan Mihai.

Valoarea investiției este de 8,2 milioane de lei, potrivit conducerii Direcției Tehnice a CJ.  Contribuția Consiliului Județean este de 780.000 de lei.

Fostul director al Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ, actual administrator public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, este cel care a obținut finanțarea pentru construirea blocului ANL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *