Sănătate

Bogdan Mihai: “Am reușit o creștere a veniturilor spitalului cu 300.000 de lei pe lună”

Managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași, Bogdan Mihai, a anunțat, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, din data de 29 iulie a.c., că se vor înființa 12 posturi de îngrijitoare de curățenie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). În acest sens, consilierii județeni au aprobat Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Organigramei și a Statului de funcții ale instituției spitalicești.

Aceste posturi nu vor fi suportate din bugetul propriu, ci sunt cofinanțate direct de la Ministerul Sănătății, pentru a crea condiții de curățenie. Am obținut aprobarea de la Departamentul de Situații de Urgență. Modificăm un post de medic primar radiolog în medic specialist radiolog, pentru a crește baza de servicii, întrucât medicii primari sunt foarte puțini și căutăm om care să vină pe acest post, a spus șeful spitalului.

Sursa citată a mai precizat că a reușit, prin negociere cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, o creștere a veniturilor spitalului.

Am reușit o negociere cu Casa de Sănătate, o creștere a veniturilor spitalului, față de contractul trecut, cu 300.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 36 de miliarde de lei vechi, anual. Asta numai pe partea de spitalizare, urmând ca ambulatoriul să fie tratat separat, pentru că acolo se aplică alți indicatori. Practic, creștem, sper, veniturile spitalului la 1 milion de euro, anual. Acolo ar fi targetul, a subliniat interlocutorul.

De asemenea, Bogdan Mihai a punctat faptul că au fost achiziționate, prin licitație, de la o fundație din Germania, 100 de paturi și echipamente medicale de la spitale care au fost restructurate sau mutate, pentru a crește standardul de confort cu prețuri mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *