Sănătate

Bogdan Mihai: „Ne vom axa pe perfecţionarea cadrelor medicale în comunicarea cu pacientul”

Administratorul public al Consiliului Județean Călărași, Bogdan Mihai, a reiterat, astăzi, 30 martie a.c., într-o conferință de presă, faptul că instituția din care face parte a încheiat parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în vederea derulării unor campanii gratuite de screening pentru depistarea hepatitelor virale și a tuberculozei. Conform declarațiilor sale, prin astfel de acțiuni spitalele vor deveni mai accesibile pacienților.  

“După cum am tot spus, încercăm să aducem o altă imagine și o altă implicare a tot ceea ce înseamnă instituții din sistemul de sănătate. Vrem ca acestea să fie mai prezente și mai accesibile. Săptămâna trecută, am demarat două campanii, împreună cu parteneri de renume în domeniu, Institutul Marius Nasta și Institutul Clinic Fundeni, prin care pornim și luăm la mână tot ceea ce înseamnă nevoia de sănătate din județ, pe componentele de TBC și hepatită. Practic, pe aceste două componente vom face un screening, pentru că întotdeauna începem să ne dăm seama mai des că a preveni e mult mai ușor decât a trata și că toate resursele pe care noi le alocăm sistemului de sănătate, la un moment dat, vor fi insuficiente, dacă nu vom reuși să conștientizăm cu toții că prevenția este cel mai ușor de făcut. Și de aceea, vă rog și pe dumneavoastră să sprijiniți prin toate mijloacele pe care le aveți la dispoziție, popularizarea unor asemenea acțiuni, prin care ușor, ușor să creștem gradul de conștientizare a populației. Practic, oamenii trebuie să înțeleagă că este mai ușor să mergi la doctor când nu ai ajuns într-o fază terminală și când se poate face ceva, decât să ajungi atunci când ești pus în fața unui fapt împlinit”, a afirmat Bogdan Mihai.

Sursa citată a mai menționat că, în perioada următoare, vor fi demarate acțiuni care vor fi axate pe perfecționarea cadrelor medicale în comunicarea cu pacienții.

“Tot în perioada care urmează, vom derula niște acțiuni importante. Acum gândim un concept pe ceea ce înseamnă coagularea echipelor de comunicare interne și externe ale instituțiilor din cadrul sistemului de sănătate. Ne vom axa inclusiv pe perfecționarea cadrelor medicale în comunicarea cu pacientul și aparținătorii. Sunt măsuri care vin în completarea investițiilor pe care le facem, măsuri care cumva ar fi trebuit să nu le mai luăm în discuție, la un moment dat, într-un sistem perfect. Dar nu suntem într-un sistem perfect și de aceea simțim nevoia să intervenim gradual, de fiecare dată, când găsim o nișă unde putem îmbunătăți câte ceva”, a conchis administratorul public al județului Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *