Social

Brutăriile și patiseriile, controlate de ITM Călărași

În vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a declanşat acţiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de fabricare a produselor de brutărie, patiserie, şi produselor zaharoase, în magazine de specialitate.

Campania se desfăşoară în perioada 22- 26 noiembrie 2021, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, la unităţile care prestează activitate în intervalul orar 22:00 -6:00.

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, din cauza consecinţelor sociale şi economice pe care le produce. De aceea se impune intensificarea acţiunilor de control, precizează ITM Călărași.

Persoanele care prestează  muncă nedeclarată sunt lipsite de: concediu de odihnă, concediu medical, dreptul la pensie; dreptul la indemnizaţie de şomaj. De asemenea, aceste persoane nu au siguranţa plăţii muncii prestate.

Scopul acestei campanii este acela de a elimina neconformităţile constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *