Actualitate

Călărășenii, înecați în pierderi. Facturile la apă, umflate de Ecoaqua

Călărășenii sunt înecați în pierderi. Aceștia sunt nemulțumiți că SC Ecoaqua SA le umflă facturile din cauza coeficientului de repartiție. Chiar în ședința de Consiliu Local din data de 25 februarie a.c., un cetățean s-a plâns de faptul că este nevoit să plătească aceste pierderi de apă din rețea.

Sunt nemulțumit de situația SC Ecoaqua, pentru că societatea încasează de două ori consumul meu de apă: o dată pe factură și o dată suplimentar, deoarece există coeficient de pierdere de apă. Cum putem să rezolvăm această situație, ca să nu mai fie coeficientul acesta foarte mare de apă? Eu am dat indexul corect și cinstit, față de ceilalți”, a spus un călărășean.

Marius Dulce: Prima variantă care este în studiu prevede să dăm proporționalitate pe apartamente”

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, i-a răspuns cetățeanului în felul următor: De când am venit, de cinci luni, la primărie, am avut trei runde de discuții cu cei de la Ecoaqua. Sunt două probleme: una cu această proporționalitate, care se întâlnește la bloc, în sensul că eu, care sunt un consumator de bună credință și spun că am 15 metri pe proporționalitatea aceasta pe consum, am și cotă parte mai mare din pierdere. Ce să mă fac cu vecinul care spune că sunt 4 metri cubi și consumă 2 metri cubi? Și atunci, am intrat în discuție cu dânșii (n.r. reprezentanții Ecoaqua) și am zis așa, prima variantă care este în studiu prevede să dăm proporționalitate pe apartamente, adică pierderea care este diferența dintre apometrul de condominiu față de ce se întâmplă pe scară să plătim cu toți. Spre exemplu, dacă sunt 15 apartamente, avem 15 metri cubi, se împarte câte un metru cub de fiecare apartament. A rămas la nivel de discuție. După aceea, un consilier județean (n.r Virgil Dumbravă) a început să ridice problema de a pune apometre pe fiecare scară. Dacă ducem discuția în zona aceasta de a avea apometre pe fiecare scară, la fiecare apartament, intervine zona de proprietate în care noi nu avem atribuții, pentru că dumneavoastră sunteți proprietari. Mai departe, trebuie să găsim modalitatea aceasta, cum putem să intervenim, iar dumneavoastră, ca proprietar, să ne permiteți să vă punem acel apometru pe scară? (…) Trebuie să cădem de comun acord, pentru că, într-adevăr, este o Hotărâre de Consiliu care reglementează acest condominiu. Suntem în discuții, să vedem cum putem să rezolvăm această problemă, a precizat edilul.

Ecoaqua=management defectuos

Administratorul public al municipiului Călărași, Eduard Grama, a afirmat că definiția SC Ecoaqua SA poate fi găsită în DEX ca management defectuos’.

Cred că Ecoaqua, în ultimii 10 ani, o putem găsi ca definiție în DEX la management defectuos’. Și aici o să vă spun câteva lucruri care s-au întâmplat în ultimii zece ani. Actuala echipă care ridică aceste probleme este surprinsă de problemele care sunt reale în municipiul Călărași. 1 – O mărire a organigramei de la 504 persoane la 646. La ultima Adunare Generală, Primăria Călărași și Consiliul Județean au susținut revenirea la vechea organigramă și modificarea cu reducerea numărului de posturi. 2 – Primele la nivel de prim-ministru pe care le încasa fostul director necinstit. 3 – Acest coeficient de repartiție acoperea lipsa apometrului de la stadionul de fotbal (n.r. Stadionul Ion Comșa). Deci, Ecoaqua facturează clubului de fotbal 20 de mii de lei pe lună, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 5-6 ani de zile și toate aceste lucruri sunt acoperite prin acest coeficient de repartiție, prin majorarea prețului la apă propus prin Valentin Deculescu în ADI Ecoaqua, la sfârșitul anului 2019, în două etape, a menționat Grama.

Notă: Puteți vedea la următorul link ceea ce a declarat directorul SC ECOAQUA SA Călărași, Marcel Nuțu, cu privire la pierderile de apă din rețea: http://opiniacalarasi.ro/dumbrava-50-pierderi-de-apa-in-retea-nutu-ecoaqua-nu-sunt-pierderi-fizice/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *