Actualitate

Călărași/53 de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore

La nivelul județului Călărași, situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19, la data de 25 octombrie, este următoarea: 1.306 persoane în carantină la domiciliu, 256 persoane în izolare la domiciliu, 83 de persoane în izolare instituționalizată. De la începutul pandemiei s-au înregistrat 1.446 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (53 cazuri în ultimele 24 de ore), dintre care: 398 de cazuri active și 439 de vindecări. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat decesul unui bărbat de 55 de ani, care avea comorbidități (bloc ramura dreaptă, hipertensiune arterială). Acesta a murit la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *