Actualitate

Centrele de copii și adulți ale DGASPC Călărași intră în carantină

Conform Ordonanței Militare nr. 8/9.04.2020, toate centrele de copii și adulți, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, intră în carantină, personalul de la aceste centre urmând să fie organizat în ture, pentru a sta în izolare la locul de muncă, începând cu data de 11 aprilie, timp de 14 zile, urmată de izolarea la domiciliu pentru alte 14 zile.
În cadrul unei ședințe operative de lucru, organizată în această dimineață, de către conducerea DGASPC Călărași, cu șefii de centre, s-a discutat despre asigurarea tuturor condițiilor pentru cazarea personalului izolat preventiv la locul de muncă, a hranei zilnice necesare, echipamentele igienico-sanitare și de protecție, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției.
Pe perioada stării de urgență, aparţinătorii, susţinătorii sau reprezentanţii legali ai persoanelor aflate în aceste centre, pe baza unei cereri, pot solicita transferul beneficiarilor din centru la domiciliu, dacă îşi asumă, pe propria răspundere, că au condiţii corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora.
Accesul vizitatorilor/ aparținătorilor/ susținătorilor/ reprezentanților legali ai beneficiarilor serviciilor sociale în centrele rezidențiale este INTERZIS.

Sursa: Facebook- DGASPC Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *