Administrație

Centrul vechi al municipiului Călărași, modernizat cu bani europeni

Primăria Călărași modernizează Centrul vechi al municipiului cu bani europeni. În acest sens se află în implementare proiectul ”REDUCEREA EMISIILOR DE CARBON ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI PRIN CREAREA UNUI SPAȚIU URBAN MULTIFUNCȚIONAL ÎN ZONA CENTRALĂ A MUNICIPIULUI”, ce beneficiază de finanțare în cadrul POR 2014-2020. Valoarea acestuia este de aproximativ 7,6 milioane euro, din care doar 2 % contribuția proprie a municipiului Călărași.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale. Lucrările de intervenție propuse vor consta în lucrări de infrastructură, construirea de fântâni arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de spațiu verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

„Pentru că orașul viitorului este un oraș SMART, ne dorim, prin acest proiect, cu ajutorul tehnologiei, realizarea unor soluții extrem de viabile pentru cetățeni prin înscrierea Municipiului Călărași pe traiectoria dezvoltării inteligente. Ca obiective clare definite în documentele de planificare ale proiectului putem spune că se vor moderniza în totalitate zonele de ședere, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB. Infrastructura dă măsura dezvoltării unui oraș. Nici o schimbare majoră în domeniul infrastructurii nu va fi posibilă fără sprijinul cetățenilor și a unei utilizări corecte a acestei infrastructuri. Sperăm ca investițiile în regenerare și mobilitate urbană, propuse de administrația locală, să impulsioneze creșterea economică, să creeze noi locuri de muncă și să favorizeze crearea unui mediu plăcut și sigur pentru călărășeni și nu numai”, informează Primăria municipiului Călărași.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni. Până la demararea efectivă a lucrărilor, pe perioada derulării achiziției publice a contractului de execuție pentru pietonalul centrului vechi, Piața Centrală va fi reconstruită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *