Administrație

Clubul Pescarilor Dunăreni, o clădire construită degeaba? Consilierul Mirescu cere explicaţii primăriei

Consilierul local al USR Călărași, Costin Mirescu, a cerut explicații cu privire la funcționalitatea Clubului Pescarilor Dunăreni, în ședința din data de 29 martie 2023. El a întrebat care este scopul pentru care a fost construită această clădire care este tot timpul închisă și dacă există activități care se derulează acolo.  

“Care este scopul pentru care a fost construit Clubul Pescarilor din Călăraşi, în locul unde a funcţionat acvariul? Trec frecvent pe acolo şi tot timpul este închis. Este o investiţie care a fost 340.000 de euro sau pe acolo. Chiar dacă ăștia sunt bani europeni, nu înseamnă că trebuie să îi irosim pe o clădire care este închisă. Există personal care deservește clădirea aceea, există un program de activităţi pentru clubul acela al pescarilor sau este doar o clădire care stă cu porțile închise”, a punctat Costin Mirescu.

Directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Luminița Trifu, i-a oferit detalii alesului local al USR despre investiție. Aceasta a explicat că proiectul a fost inițiat, în primul rând, pentru regenerarea zonei. Sursa citată susține că acel spațiu are destinația de a găzdui întâlniri adresate activității piscicole. Luminița Trifu susține că primăria a încheiat acorduri de parteneriat cu mai multe instituții care ar putea desfășura activități în acest sens.

“Proiectul a fost iniţiat, în primul rând, având ca scop regenerarea zonei. Având în vedere ce spaţiu exista acolo, s-a preferat, pentru că exista o astfel de finanţare, să se apeleze la finanţarea respectivă şi să se refacă acea clădire, iar ca destinație are găzduirea unor întâlniri care se adresează mediului de pescuit, activităţii piscicole, activităţilor care vizează natura, mediul. În acest sens, primăria a încheiat acorduri de parteneriat cu mai multe instituții, nu de profil, care ar putea desfășura activităţi în acest sens: AJVPS, USAMV, Grădina Zoologică din Călărași, Directia Agricolă, Camera de Comerț. Acolo s-au desfăşurat activităţi, dar, din păcate, nefiind un spaţiu deschis activităților publice, cum ar fi un muzeu sau un alt obiectiv care poate fi deschis accesului publicului larg, creează impresia de clădire care nu este utilizată”, a punctat directoarea Direcției de Programe și Dezvoltare Locală a Primăriei Călărași.  

Clubul Pescarilor Dunăreni a fost inaugurat în data de 4 iulie 2021. Obiectivul a fost finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Proiectul  a avut o valoare totală de 1.622.249, 66 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *