Politică

Coarnă: Susținerea PSD a unui Guvern minoritar, o posibilă soluție la criza politică

Deputatul Dumitru Coarnă, a afirmat, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Călărași, în data de 21 octombrie a.c., că votul negativ pentru învestirea Guvernului Cioloș reprezintă cronica unui eșec anunțat. În opinia demnitarului, există două soluții pentru rezolvarea crizei politice, respectiv sprijinirea social-democraților a unui guvern minoritar PNL-UDMR sau guvernarea PSD alături de PNL.

“Am avut, din nou, vot în Parlamentul României pentru învestirea Guvernului Cioloș. Sigur că era cronica unui eșec anunțat. Eu nu am înțeles de ce au mers până la capăt. Tot Guvernul Cioloș a primit aviz negativ de la comisiile de specialitate. Era evident că și ieri votul din plen o să fie același. 88 de parlamentari au votat Guvernul Cioloș. Era nevoie de 224 de voturi. Am văzut că propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este Nicolae Ciucă. O să vedem diseară dacă președintele Iohannis îl desemnează pe Ciucă să formeze noul guvern. Sunt două variante. Nu știu care va fi decizia politică a noastră, acum se discută, se analizează fiecare perspectivă. Traversăm o perioadă extrem de complicată, cel puțin în zona sanitară. Situația este extrem de critică și atunci va trebui să adoptăm o poziție politică raportat la criza pe care o traversăm și să încercăm să sprijinim sau să construim un guvern care să aibă posibilități depline în a gestiona această situație. O să vedem care este decizia politică. Sunt două variante: un guvern minoritar PNL-UDMR, sprijinit de PSD, însă nu s-a luat o decizie în acest sens, părerile sunt împărțite, și mai este o variantă în care PSD să intre la guvernare alături de PNL. Sunt ipoteze de lucru, sunt informații pe care le avem și noi, pe surse. Mâine vom vedea clar care va fi decizia pe care PSD o să o adopte. Alegerile anticipate sigur că sunt o țintă, dar, practic, în acest moment, în opinia noastră, nu rezolvă problema de fond. Trebuie să încercăm să depășim momentul critic prin înțelepciune și găsirea unei soluții imediate de a fi guvernată această țară”, a precizat deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă.

Proiect de hotărâre privind interdicția depozitării gunoaielor în zona Ulmeni-Oltenița, dezbătut și votat în ședința de Consiliu Local Oltenița

Sursa citată a abordat, în conferința de presă, și subiectul care privește dezastrul ecologic din zona Ulmeni-Oltenița. Conform spuselor acestuia, a fost inițiat un proiect de hotărâre cu privire la interdicția depozitării gunoaielor în zona precizată anterior, care va fi dezbătut și votat de consilierii locali din Oltenița, în data de 28 octombrie 2021. Proiectul de hotărâre a fost inițiat împreună cu consilierii locali ai PRO România, PMP, USR și PSD. Parlamentarul Coarnă speră ca acest proiect să obțină votul favorabil din partea consilierilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *