Actualitate

Cocaină ascunsă în rezervorul mașinii

Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. din Călărași au descoperit 400 de grame de cocaină disimulate în rezervorul unei mașini care venea din Germania. Șase persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri.  

La data de 15 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași au realizat o prindere în flagrant, în București și au efectuat cinci percheziții domiciliare, în județul Călărași, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Astfel, polițiștii au depistat, în București, patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 44 de ani, ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme și ar fi avut disimulate, în rezervorul unuia dintre autoturisme, două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conțineau aproximativ 400 de grame de cocaină.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, în județul Călărași, în urma cărora au descoperit și ridicat 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile și cartele.

Din cercetări au rezultat indicii că, în cursul anului 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 41 de ani, ar fi comercializat cocaină, direct sau prin persoane interpuse.

La data de 12 august a.c., patru persoane s-ar fi deplasat în Germania, de unde ar fi achiziționat cele 400 de grame de cocaină, pe care le-ar fi introdus în țară, acestea fiind destinate unor dealeri.

Opt persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Călărași, iar, la data de 16 august a.c., instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a șase persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *