Politică

Comunicat de presă/ PNL a obținut o victorie majoră la CCR

În condițiile în care PNL preluat guvernarea pe 4 noiembrie cu o mizerie de nedescris în finanțele publice și fără nicio pregătire serioasă a bugetului pentru anul următor de către fosta guvernare PSD, a fost o muncă enormă și un act curajos de asumare politică pentru a fi elaborat un proiect de buget cu date reale pentru 2020 care să intre în vigoare încă de la începutul anului prin angajarea răspunderii. Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat au asigurat alocările bugetare fundamentale pentru acest an așa cum PNL s-a angajat: plata salariilor și a pensiilor în 2020, inclusiv sumele necesare pentru majorările din Educație și la pensii, indexarea alocațiilor după dublarea acestora din 2019, cel mai mare buget pentru investiții (50 miliarde Lei) și fonduri europene, majorarea salariului minim, eliminarea supra-accizei la carburanți, abrogarea taxelor din energie și comunicații, salvarea și încurajarea Pilonului 2 de pensii,reducerea subvențiilor pentru partide, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari.

”Prevederile toxice ale OUG 114 au fost corectate și noile reglementări sunt în vigoare și produc efecte benefice în economie. PNL va folosi toate instrumentele pe care le are la îndemână pentru a menține aceste prevederi în vigoare. Precizăm faptul că rămâne valabilă OUG 1/2020 care modifică OUG 114/2018, cu prevederile pe care le cuprindea și angajarea răspunderii. Aceasta elimina taxele suplimentare impuse prin OUG 114 în energie și telecomunicații, îngheață salariile demnitarilor, salvează Pilonul 2 de pensii, etc → o decizie bună luată pentru români care astfel plătesc facturi la energie electrică și la gaze naturale mai mici” – precizează președintele Organizației Județene a PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

De asemenea, PNL nu renunță la interzicerea cumulului pensiei cu salariul, sub forma unui proiect care să fie adoptat pe cale parlamentară.

Iată că PSD acum, în privința OUG 1/2020 încearcă să distrugă din nou economia prin demersurile făcute la nivelul Camerei Deputaților, în sensul reintroducerii tuturor măsurilor toxice prevăzute de OUG 114.

Războiul din Parlament cu PSD, care încearcă să distrugă și să răstoarne toate măsurile pozitive, arată de ce este foarte important să avem alegeri anticipate

După ce au încercat să bage groaza în pensionari, mințindu-i cu nerușinare, PSD încearcă acum propagarea altui fake-news – creșterea prețurilor la gaze naturale! Dacă vor crește prețurile la gaze, acest lucru se va întâmpla din cauza PSD, dacă va reuși să reintroducă în vigoare OUG 114, care introduce taxe suplimentare pe care PNL le-a abrogat.

Prețurile gazelor naturale nu cresc, nici acum și nici după data de 1 iulie, ba chiar este posibil să scadă, în condițiile în care am avut o iarnă blândă, România are în prezent cele mai mari stocuri de gaze naturale în depozite, ceea ce înseamnă ofertă mai mare, deci preț mai mic.

Acest lucru a fost confirmat inclusiv de ROMGAZ, care a comunicat oficial faptul că “nu a identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieței, la 1 iulie, să asistăm la creșteri de preț la gazele furnizate în piață”.

De asemenea, Federația Patronală a Producătorilor de Petrol și Gaze a arătat că nu se justifică creșterile de preț al gazelor pentru populație, de la 1 iulie, momentul re-liberalizării pieței. FPPG grupează firmele din domeniul producției de petrol și gaze, printre care cei doi mari producători ai țării, Petrom și Romgaz.

Însă, dacă cineva vrea să speculeze, autorităţile statului nu vor sta cu mâinile în sân. Guvernul PNL nu va accepta acest lucru.

Cinici până la capăt, pesediștii își fac o marcă distinctă din a arunca fumigene în spațiul public. Nu îi interesează deloc că îi panichează pe români în legătură cu creșterea prețurilor la gaze, iar singurii care fac rău românilor sunt în continuare tot ei, prin sabotarea în Parlament a măsurilor bune ale Guvernului Orban.

Concret, senatorii PSD tocmai au respins OUG 1/2020, ordonanța care anulează OUG 114/2018 prin care PSD a impus taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic și care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități. Tot OUG 114 a impus prețul fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică, o ordonanță cu dedicație pentru furnizori, pentru lanțul intermediar și în detrimentul producătorilor și consumatorilor.

Este incredibil tupeul PSD, așadar, să strige CRESC PREȚURILE, în condițiile în care ei vor să reînvie OUG 114 care ar produce această creștere de preț cu care sperie consumatorii!

Organizația județeană a PNL Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *