Actualitate

Conduceți preventiv pe timp ploios

Pentru deplasări în siguranță, polițiștii rutieri le recomandă celor care circulă cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați și de o bună funcționare a ștergătoarelor și a instalației de climatizare și dezaburire.

Nu frânați brusc. Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.

În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile!
Concentrați-vă în permanență asupra traficului! Purtați întotdeauna centura de siguranță și adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum.

Nu vă angajați în depășiri fără a avea o bună vizibilitate!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.
Fiți atenți în permanență la polițiștii din stradă și urmați-le semnalele și recomandările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *