Administrație

Consiliul Județean Călărași, prezent la Conferința Regiunilor Periferice Maritime

Conferința Regiunilor Periferice Maritime s-a desfășurat în perioada 8-10 martie 2023, în Cartagena, Spania. Consiliul Județean Călărași a fost reprezentat de vicepreședintele Ion Samoilă și managerul public, Marius Fulga.

Potrivit CJ Călărași, printre temele de interes dezbătute s-au numărat: implicarea tinerilor în elaborarea politicilor publice, coeziunea regiunilor membre în fața provocărilor de siguranță și economice, precum și creșterea capacității de protejare a mediului prin tranziția către energia regenerabilă.

  • „Pentru a reduce decalajele dezvoltării și pentru a trata într-un mod cât mai eficient problemele socio – economice ale teritoriilor europene trebuie să acționăm împreună. Administrațiile publice prin puterea creării politicilor publice, mediul de afaceri prin expertiză și trasarea necesităților, iar tinerii prin energia și dorința creării în viitor a unui mediu așa cum și-l doresc. Pentru a crea aceasta sinergie, este nevoie de implicarea și colaborarea Regiunilor, ca entități aflate cel mai aproape de nevoile individuale”- Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, membru în Biroul Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *