Politică

Constantin Bîrcă: “PSD își asumă guvernarea”

Deputatul Constantin Bîrcă a afirmat, în data de 4 noiembrie a.c., într-o conferință de presă, că PSD este dispus să își asume guvernarea în perioada crizelor politică, sanitară și economică. De asemenea, acesta a prezentat, pe scurt, soluțiile social-democraților pentru programul de guvernare.

„PSD își asumă guvernarea, din acest moment (n.r. 4 noiembrie 2021). Trebuie să ne asumăm trecerea țării noastre prin criza politică, cea sanitară și criza economică. În această perioadă, specialiștii de la nivelul conducerii PSD au avut tot felul de întâlniri cu reprezentanți din domeniul sănătății, al educației, cu liderii confederațiilor sindicale și cu toți cei implicați în bunul mers al țării noastre. Ca program de guvernare, au reieșit cele 100 de măsuri pe care PSD le impune partenerilor de guvernare, PNL și UDMR. Aseară (n.r. 3 noiembrie a.c.), Hunor Kelemen a avut o ieșire publică în care și-a exprimat punctul de vedere, și anume că PSD este îndreptățit să solicite premierul, pentru că are cele mai multe mandate de parlamentar în Parlamentul României: 157. Puținii parlamentari ai PNL, mult sub parlamentarii PSD ca număr, s-au împărțit, o parte din aceștia mergând cu Ludovic Orban. La momentul zilei de ieri (n.r. 3 noiembrie 2021), 14 deputați și doi senatori îl urmau.

Soluțiile pe care PSD vrea să le introducă în programul de guvernare ar fi testarea în masă a populației, mă refer aici la testarea săptămânală a elevilor din școli, testarea cu teste gratuite, puse la dispoziție de statul român, nu doar a elevilor, ci și a cadrelor didactice. De asemenea, medicii de familie au nevoie ca sfera atribuțiilor lor să fie lărgită, astfel încât să participe și dânșii, cu cunoștințele pe care le au, pentru a trece de această pandemie.

Plafonarea nu a ieșit așa cum a propus-o PSD, dar este mai bine decât era înainte. Avem și Legea consumatorului vulnerabil și pot să spun că în Comisia de agricultură avem întâlniri cu reprezentanții asociaților de profil din domeniul agriculturii cu privire la practicile neloiale, aici mă refer la lanțul alimentelor de la producător până la hipermarketuri. PSD Călărași va trebui să meargă la conducerea PSD cu propuneri ferme, pentru că anul trecut PSD Călărași s-a clasat pe locul 5 în topul fruntașilor PSD. În ceea ce privește domeniul agriculturii, fostul ministru Petre Daea este în echipa noastră și ne susține în continuare pentru că ne dorim cu ardoare Ministerul Agriculturii și cred că îl vom avea. Domnul ministru va veni cu experiența dumnealui. Proiectele care au avut succes, dar care au fost oprite de actuala guvernare, trebuie reluate, continuate și, de ce nu, să venim și cu alte proiecte care să aducă un plus agricultorilor”, a menționat deputatul PSD Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *