Social

Copiii abuzați, găzduiți de Centrul de Primire în Regim de Urgență “Sf. Maria” Călărași

Centrul de Primire în Regim de Urgență “Sf. Maria” Călărași, din cadrul DGASPC,  asigură primirea, în situații de criză, a copiilor victime ale abuzului, neglijării, exploatării, traficării sau a copiilor lipsiți de supraveghere, strict pe perioada evaluării situațiilor lor socio-familiale și a desfășurării investigațiilor, până la identificarea unei măsuri alternative la instituționalizare sau dacă situația o impune, până la instituirea plasamentului.

Fiind un centru de tranzit, intrarea se realizează  în special prin intermediul organelor de poliție care asigură scoaterea copilului din mediul abuziv.

“Procedăm, în primul rând, la evaluarea medicală și securizarea emoțională a copiilor victime ale diferitelor forme de violență, asigurăm un climat de încredere și un mediu confortabil în care pot fi satisfăcute toate nevoile curente ale copilului în nevoie. Identificăm resurse în mediul său de proveniență, evaluăm potențialul de restabilire a relațiilor cu familia și/sau cu rudele, implicăm comunitatea , dar nu reușim întotdeauna integrarea pe care ne-o propunem, lovindu-ne adesea de dificultăți sociale, educaționale și materiale greu de imaginat. Sesizarea organelor de cercetare penală, acompanierea la audieri, la examinarea medico-legală sunt, de asemenea, intervenții de specialitate oferite în centru”, transmite DGASPC Călărași prin intermediul unui comunicat de presă.

Centrul Sf. Maria din Călărași are o capacitate de 20 locuri, în acest moment  șase dintre ele fiind ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *