Sănătate

Coronavirus/ Probe în lucru pentru două persoane din Călărași

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Călărași informează că pe raza județului au fost identificate centre de carantină care îndeplinesc condițiile prevăzute de normele în vigoare pentru carantinarea în condiții de deplină siguranță a cetățenilor respectivi, sosiți din zonele indicate de Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile.

Astfel, în data de 11 martie 2020 a fost necesară, pentru prima dată, carantinarea, în locații stabilite de autorități, a unor persoane pe teritoriul județului Călărași. Locațiile au fost aprobate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Cele 16 persoane carantinate sunt asimptomatice, au o stare de sănătate bună, iar protecția acestora se face permanent de către personalul Inspectoratului de Jandarmi al județului Călărași și DSP.

Locația de carantină nu pune în niciun fel în pericol siguranța personalului sau a persoanelor din vecinătatea locației, iar persoanele carantinate sunt monitorizate, asigurându-li-se condiții de trai decente. Menționăm că este vorba despre semenii noștri, iar normele umanitare ne obligă să asigurăm discreția necesară asupra persoanei lor și să îi protejăm într-o situație în care ne-am fi putut regăsi fiecare dintre noi. În același timp, ne facem datoria să informăm și opinia publică  într-un mod care să nu stârnească panică nejustificată.

La această dată, 12.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași monitorizează împreună cu medici de familie un număr de 97 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, incluzând și membrii familiilor acestora, persoane asimptomatice. De asemenea, în Spitalul Județean de Urgență Călărași se află internate două persoane, ale căror probe sunt în lucru la Institutul Național Matei Balș din București.  Vom comunica rezultatele probelor recoltate. La acest moment, în județul Călărași nu există niciun caz confirmat de COVID 19.

Facem din nou apel la înțelegerea rațională a situației, la gestionarea corectă a emoțiilor”, transmite DSP Călărași, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *