Administrație

S-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor proiectului „Regenerarea fizică a zonei defavorizate Cărămidari (Şcoala 7)”

Direcţia Programe şi Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi anunţă că, pe 2 iunie a.c., s-a semnat contractul de prestare a serviciilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului cu titlul „Regenerarea fizică a zonei defavorizate Cărămidari (Şcoala 7) prin dezvoltarea bazei materiale destinate activităţilor educative, culturale şi recreative”. În completarea proiectului, se va realiza canalizarea pe strada Oborului, din bugetul local.

Finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, proiectul are o valoare de 0,954 mil. Euro, durata lucrărilor de execuţie fiind de 18 luni.

Proiectul propune:

  • Construirea unui corp nou de clădire în incinta Şcolii Gimnaziale Nr. 7, având funcţiunea de sală de sport destinată desfăşurării de activităţi educative, culturale şi recreative;
  • Modernizarea străzii Oborului.

Modernizarea, atât a structurii rutiere, cât şi a trotuarelor, se va face, conform SF, numai după introducerea canalizării pe strada Oborului, cu racordare la canalizarea de pe străzile vecine. Primăria Călărași va finanţa, cu fonduri de la bugetul local, lucrările pentru reţeaua de canalizare şi racordarea la canalizarea existentă. Lungimea străzii este de 436 m.

În cel mai scurt timp, Primăria Municipiului Călărași va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare.

În ceea ce priveşte proiectul cu titlul „Modernizare Centru comunitar existent şi amenajare zone adiacente (Oborul Nou)”, finanţat prin POR 2024-2020, se estimează că, până la finele acestei luni, se va semna contractul de prestare a serviciilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor. Valoarea proiectului este de 0,251 mii euro, durata de execuţie fiind de 9 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *