Social

DGASPC Călărași recrutează asistenți maternali

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași își dezvoltă, în continuare, rețeaua de asistenți maternali.

Asistentul maternal profesionist este o persoană  atestată, care asigură, prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament.

Profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au  contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare între 2.300 de lei și 2.769 de lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii (15% – spor pentru condiții de stres, 25% – spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% – spor pentru doi copii), inclusiv indemnizație de hrană lunară, în sumă de 347 de lei.

Pentru copiii din plasament, se acordă, lunar, alocația de plasament în cuantum de 600/900 de lei și alocația de stat în cuantum de 214/427 de lei.

În perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2021, DGASPC Călărași a angajat 61 de asistenți maternali profesioniști, iar procedurile de evaluare și recrutare de asistenți maternali continuă, cu respectarea normelor de siguranță  și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor, având în vedere actualul context epidemiologic.

Campania de angajare de asistenți maternali se desfășoară în cadrul proiectului TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169,  proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Informații suplimentare  privind procedura de evaluare și angajare de asistenți maternali se pot  obține apelând Serviciul de Asistență Maternală din cadrul DGASPC Călărași la numărul de telefon 0242/311.060, persoana de contact fiind Mihaela Sfârlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *