Sport

Dorinel Dincă, AJF Călărași: “Finala Cupei României se va juca la Independența, în data de 29 iulie”

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Călărași a fost afectată de pandemia de coronavirus, toate competițiile sportive fiind anulate. Președintele AJF, Dorinel Dincă, a susținut, în data de 22 iulie a.c., o conferință de presă în care a discutat despre această problemă. Totodată, Dincă a declarat că finala județeană a Cupei României se va disputa în data de 29 iulie, la Independența.

“De când a început criza de coronavirus și până în prezent, noi am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții echipelor din biroul executiv al Asociației Județene de Fotbal, cu Federația Română de Fotbal și cu toți ceilalți președinți ai asociațiilor județene din România, prin videoconferințe. În această perioadă, ne-am tot întâlnit pentru a întocmi niște scenarii de reluare a competițiilor care au fost, încă de la începutul lunii martie, oprite. Aceste stări de urgență și alertă s-au prelungit destul de mult. Primul lucru îmbucurător a fost reluarea competiției în Liga I și am zis că este o veste bună și de aceea trebuie să fim pregătiți, pentru că următorul pas este reluarea competițiilor pentru fotbalul amator, cât și a competițiilor de copii și juniori. Campionatul a fost oprit, nu se mai puteau desfășura etapele respective, și anume, returul campionatului. Încă de la început, recomandarea, atât din partea UEFA, cât și din partea Federației Române de Fotbal, era aceea de a desemna echipa care va fi campioana județului Călărași, în cazul nostru. Din cauza prelungirii acestei stări, în acel moment noi am luat decizia ca pe primul loc, fiind la o distanță destul de mare de puncte, să o declarăm pe Venus Independența campioana județului Călărași. Venus Independența nu avea drept de promovare, iar noi trebuia să luăm o decizie în ceea ce privește echipa care ne va reprezenta județul Călărași în barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Aici au apărut, conform clasamentului, două echipe care erau la momentul acela pe locul 2 și 3, mă refer la Unirea Mânăstirea și la ACSM Oltenița. În urma discuțiilor cu membrii biroului executiv, am ajuns la concluzia că cea mai bună decizie a fost aceea de a disputa un baraj între aceste două echipe. Barajul a fost stabilit în  24 și 27 iulie, urmând ca învingătoarea dintre aceste două echipe să reprezinte județul nostru pentru promovarea în Liga a 3-a. Ulterior, Unirea Mânăstirea a făcut o adresă în care se arăta că, având în vedere condițiile pentru organizarea unui joc, situația financiară a clubului nu le permitea să poată merge mai departe. Acum jocurile se desfășoară fără spectatori, a apărut protocolul de reluare a competițiilor pentru fotbalul amator în care sunt necesare testele PCR pentru a vedea dacă sunt pozitive sau negative și atunci, ei au renunțat la participarea la barajul pentru desemnarea campioanei reprezentantei pentru județ. În urma acestei decizii, a rămas ca ACSM Oltenița să fie reprezentanta județului în barajul care se desfășoară între trei județe, și anume, Ilfov, Prahova și Călărași, pentru a ocupa un loc în Liga a 3-a. Cu această ocazie, vreau să le urez succes în disputarea acestor jocuri, au de disputat două jocuri care se vor desfășura în perioada 1-5  august, a precizat liderul AJF Călărași.

Protocolul pentru reluarea competițiilor la nivel de fotbal amator spune că jucătorii trebuie să facă testele COVID-19, însă echipele nu au posibilitatea financiară pentru acest lucru. Dintre cele 8 echipe, doar două au bani pentru a se testa: Oltenița și Roseți.

La sfârșitul lunii iunie, a apărut un protocol în care este vorba despre reluarea competițiilor la nivel de fotbal amator. Acesta spune clar că trebuie făcute testele Covid. O mică problemă am avut  în stabilirea celeilalte competiții pe care noi o gestionăm, și anume, Cupa României, unde, la fel, am ajuns într-o fază care nu a fost destul de avansată și aici mă refer la faptul că au mai rămas opt echipe care aveau de disputat acest trofeu, iar în urma deciziilor pe care le-am luat în Consiliul Județean, am stabilit că trebuie făcute aceste teste. Dintre toate echipele, 8 la număr, doar două dintre ele au posibilitatea financiară de  a face aceste teste: e vorba despre Oltenița, care participă și la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a,  și despre o echipă din Roseți, care au spus că se vor testa. Acestea două vor participa la meciul din finala Cupei, programat în data de 29 iulie. Chiar azi (n.r. 22 iulie a.c.), înaintea ședinței de birou executiv, am avut foarte multe discuții referitoare la programarea pentru testare. Încercăm să îi ajutăm să facă testele, pentru că mulți cetățeni au plecat în concedii și a trebuit să se facă mult teste, fiind necesară o programare în prealabil pentru acestea. În Călărași, testele se făceau la o clinică din Lehliu și acum ne-au comunicat că există un număr destul de mare pe listă, iar programarea o pot face abia la începutul lunii august. Am găsit soluția în București. Vor merge, săptămâna viitoare, să facă testele împreună cu reprezentanții echipelor, arbitrii și observatorii care vor participa la finala Cupei României. Finala Cupei României se va juca la Independența, la ora 17:30, în data de 29 iulie, a conchis Dorinel Dincă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *