Actualitate

Dosar penal pentru însușirea unui portofel cu 1.800 de euro, găsit într-o benzinărie

O femeie este cercetată de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

La data de 22 aprilie a.c., o femeie în vârstă de 58 de ani, din orașul Breaza, județul Prahova, a sesizat polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina cu privire la faptul că în timp ce se afla într-o stație de alimentare cu carburanți de pe autostrada A2 și-a pierdut portofelul în care avea suma de 1.800 de euro, 150 de lei, acte și un card bancar.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate cu operativitate, polițiștii au identificat o femeie în vârstă de 35 de ani, din județul Călărași, bănuită de săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză a fost întocmit dosar penal.

Legea, respectiv art. 243 din Codul Penal spune că “Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *