Actualitate

Eduard Grama: „În Călărași, în perioada august-septembrie, încep lucrările pe POIM”

Lucrările celui mai mare proiect de extindere a infrastructurii de apă și canalizare, din județul nostru, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), ar putea debuta în perioada august-septembrie 2023, după cum a anunțat directorul general al Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, într-o conferință de presă.

„Referitor la situația POIM-ului, avem lucrări care sunt în procedură și vor fi deschise, în perioada următoare, respectiv 26-31 mai și la începutul lunii iunie. Sunt trei lucrări de execuție. Colegii mei încarcă, în continuare, în platformă și următoarele lucrări de execuție. Au fost întârzieri, din cauza acestor actualizări aplicate conform legislației. În municipiul Călărași, în perioada august-septembrie, încep lucrările pe POIM”, a declarat Eduard Grama, săptămâna trecută, în conferința de presă a PSD Călărași.

Amintim că, tot sursa citată afirma, în cadrul unei alte întâlniri cu mass-media locală, că este nevoie de acest proiect, deoarece în Călărași infrastructura de apă-canal este realizată în urmă cu 30-40 de ani, aceasta nefiind înlocuită până în prezent, lucru care afectează, în mod direct, consumatorii.

Reamintim, de asemenea, că la data de 11 iulie 2022, la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ecoaqua Călăraşi a semnat contractul de finanţare a proiectului de extindere a infrastructurii de apă și canal, din județul nostru, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Prin această  investiție, peste 30 de localități din județele Călărași și Ialomița, inclusiv municipiul nostru, vor beneficia de stații de epurare și tratare a apei, rețele de apă-canalizare și debitmetre diferențiale pentru pierderile de apă.

Valoarea actualizată a proiectului este de 300 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *