Politică

Eduard Grama susține că subprefectul Călărașiului și-ar fi falsificat diplomele de studii

Administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, l-a acuzat pe subprefectul județului, Nicolae Dumitru, că și-ar fi falsificat diplomele de studii. Potrivit spuselor sursei citate, reprezentantul Guvernului în teritoriu ar fi absolvit facultatea înainte de a finaliza liceul. „O Românie educată este condusă de un subprefect needucat”, a spus Grama, cerându-i demisia celui care ocupă o funcție de demnitate publică în cadrul Instituției Prefectului-Județul Călărași.

“Vorbim de o Românie educată condusă de un subprefect needucat. Noi toți am încercat să terminăm o școală și o facultate după ce am obținut diploma de bacalaureat. V-am semnalat o situație inedită din județul Călărași, aceea în care cineva care are o funcție de demnitate publică, este reprezentant al Guvernului, poate absolvi o facultate înainte a de a absolvi liceul. Vă prezint diploma lui Nicu Dumitru, care în 2008 a terminat Facultatea de Drept la Spiru Haret, dar surpriza apare când ne uităm pe diploma de bac. În urma rezultatului obținut la examenul de sesiune din august 2005, Nicu Altar obține diploma de bac. Mai târziu, în 2006, merge și ridică această diplomă de bac. Deci, la mijlocul facultății, dânsul obține diploma de bac. În anul 2014, Legea educației a fost modificată și bănuiesc ca a anticipat această lege și s-a înscris la facultate înainte de terminarea liceului. Cei de la nivel central sunt convins că vor reacționa. Cred că ar fi corect să își prezinte demisia, pentru că asemenea indivizi nu au ce să caute în sistemul public și în administrația publică. Cei care l-au girat și încearcă să îi spele imaginea, ma refer și la prefectul Valentin Barbu, ar trebui să reacționeze și să își dea demisia și ei. O Românie educată este condusă de un subprefect needucat”, a precizat Grama, în cadrul conferinței de presă a PSD derulată la data de 25 noiembrie 2021.

Subprefectul județului Călărași, Nicolae Dumitru, a reacționat la acuzațiile ce i s-au adus astăzi, în spațiul public, cu privire la studiile pe care le-a efectuat. Redăm declarația acestuia, publicată pe o rețea socială:

„Având în vedere calomniile și atacurile mișelești legate de studiile mele, calomnii enunțate de un infractor dovedit la legea cecului precum și de mentorul lui, un inculpat penal, mă simt nevoit să fac următoarele precizări, nu ca un răspuns pentru acești indivizi, ci pentru cei care mă cunosc și îmi cunosc activitatea de-a lungul vremii: după ce am promovat examenul de bacalaureat în 2005, m-am înscris la facultatea de drept în 2005, așa cum fac toți absolvenții de liceu. Am efectuat anul III și IV de studii în anul universitar 2007-2008, conform aprobării conducerii universității cu numărul 1956/18.01.2008, cumulând astfel doi ani de studii într-unul, perfect legal. Ocup o funcție de demnitate publică strict pe aspecte meritocratice și legale, fără să fac abatere de la litera legii, fără să îmi falsific adeverința de vechime pe specialitatea studiilor, așa cum a făcut acest impostor. Acești indivizi sunt atât de incompetenți încât nu sunt în stare să citească și să înțeleagă niște documente oficiale. Cum au ajuns aceste personaje în funcțiile publice? Îl întreb și pe mentorul inculpat când și cum și-a terminat studiile de așa-zis economist? Acești indivizi îmi cer demisia, așa că le transmit că ar trebui să își analizeze temeinic activitatea și, dacă au vreun dram de onoare, să își dea demisia, pentru că preocupările lor principale au fost: căpușarea banului public, intimidarea funcționarilor publici pe care îi au în subordine și distrugerea oricărei urme de legalitate și etică din actul administrativ. Este regretabil că singurele arme politice ale acestor detractori sunt dezinformarea și calomnia, angrenând, prin funcțiile pe care le ocupă, instituții publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *