Politică

Emil Dumitru, despre funcția de prefect: “Într-un partid viu, este normal să fie competiție”

Președintele interimar al PNL Călărași, Emil Dumitru, a declarat, într-o conferință de presă, că în această lună se va desemna noul prefect al județului. Două persoane se “luptă” pentru această funcție: Valentin Barbu, administratorul public al Primăriei Dragalina și Nicolae Dumitru, actual subprefect.

“Nu am desemnat viitorul prefect. Cert este că avem Ordonanță de Urgență, care a apărut în Monitorul Oficial și care schimbă statutul prefectului din înalt funcționar public, în demnitar. Într-un partid viu, este normal să fie competiție. (…) Eu îmi doresc să fie un prefect care să apere legalitatea actelor administrației publice locale, să fie activ și să poată contribui, alături de noi, indiferent de partidul politic, la dezvoltarea județului. (…) Decizia se va lua conform statutului. Vom analiza, pentru că la nivel național există o comisie de analiză a tuturor candidaților funcțiilor de demnitate publică, fie că vorbim de secretari de stat, subsecretari de stat sau prefecți. Vom duce CV-urile, se va analiza și mapa profesională și bineînțeles că va exista o decizie poltiică la nivelul județului, în sensul în care vom desemna un nume de prefect. Eu estimez că în februarie se va lua această decizie”, a precizat Dumitru.

Vicepreședintele interimar al PNL Călărași, Ciprian Pandea, susține că cei care și-au exprimat intenția pentru a ocupa funcția de prefect sunt Valentin Barbu și Nicolae Dumitru.

“Ei doi (n.r. Valentin Barbu și Nicolae Dumitru) au fost cei care și-au exprimat intenția, până în momentul de față. Este un partid viu, politic, democrat, evident că fiecare ne exprimăm intenția. Până în momentul de față, nu s-a luat niciun fel de decizie, doar și-au exprimat intenția”, a spus Pandea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *