Sănătate

Etapa a doua de vaccinare anti-Covid debutează în 15 ianuarie 2021

În contextul continuării campaniei de vaccinare, etapa I, cea care ține de imunizarea personalului medical și a demarării etapei a II – a, în cadrul căreia urmează să se vaccineze populația de peste 65 ani, bolnavii cronici, personalul esențial din economie, personalul și beneficiarii din centrele de îngrijire, la sediul Instituției Prefectului-Județul Călărași a avut loc o întâlnire de lucru la care au fost prezenți: dr. Camelia Truică, Direcția de Sănătate Publică din Călărași; dr. Dumitrescu Spiridon, Spitalul De Pneumoftiziologie Călărași; dr. Doina Olteanu, Colegiul Medicilor Călărași; dr. Marinescu Georgeta, Colegiul Medicilor Stomatologi Călărași; asistent Marcela Ene, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România- Filiala Călărași.

Întâlnirea a fost prezidată de prefectul județului, Stoica Marian și subprefectul Stan Ion.

Problemele dezbătute au avut ca subiect principal analiza modului de desfășurare a campaniei de vaccinare, etapa I, problemele apărute în procesul de înregistrare pe platforma de programare pentru vaccinare, stadiul la zi al vaccinării, precum și modalitățile de programare pentru vaccinare, etapa a II-a, inclusiv posibilitățile de deplasare ale beneficiarilor din localitățile arondate centrelor de vaccinare.

Instituția Prefectului-Județul Călărași precizează modalitățile de programare începând cu data de 15.01.2021, data de începere a etapei a II-a de vaccinare:

1 – programare personală pe site-ul: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, prin crearea unui cont personal;

2 – programare prin medicul de familie la care este înscris beneficiarul;

3 – programare prin intermediul Call – centerului (telefonic) care se va deschide la DSP Călărași.

Numerele de telefon pentru programare vor fi făcute publice în timp util.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *