Actualitate

Focar de Covid la Spitalul Lehliu Gară

Este focar de Covid-19 la Spitalul Orășenesc Lehliu Gară. Potrivit prefectului județului Călărași, Marian Stoica, secția de Chirurgie a instituției spitalicești a fost închisă, din cauză că 13 persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Noi urmărim să nu atingem procentul acela de 3% de infectare. Ne-am luat măsuri, am luat și  hotărâre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe tema aceasta. Sunt niște măsuri de punct critic, în sensul că, atunci când ajungem la procentul de 2%, pe o localitate, avem acolo o echipă care merge și urmărește ca toate măsurile stabilite prin normele în  vigoare să fie respectate întocmai. Patru dintre localitățile unde măsurile au fost instituite sub forma aceasta, au scăzut sub 1%. Nu avem la ora aceasta focar. Vorbim doar de Lehliu, unde avem 13 cazuri, 3 doctori, 6 asistenți, 2 infirmiere și un pacient. Aceasta este singura entitate care ne-a ridicat probleme în ultima săptămână. Secția de Chirurgie a spitalului din Lehliu este închisă. În rest, nu avem focare, a declarat Marian Stoica.

De asemenea, un agent de poliție infectat cu virusul Covid-19, din cadrul Poliției orașului Lehliu-Gară, se află, în prezent, în izolare la domiciliu. Potrivit spuselor prefectului, agentul a intrat în contact cu doi jandarmi, însă aceștia nu sunt pozitivi, dar se află și ei în izolare.

“Referitor la Poliția orașului Lehliu-Gară, avem un agent de poliție infectat, care este în izolare. Acesta a venit în contact cu doi jandarmi, pentru un sfert de oră, când au făcut schimbarea în serviciu. Cei doi jandarmi sunt în izolare, dar nu sunt pozitivi. La fiecare entitate, după ce aflăm, indiferent că este un caz sau 20, măsurile sunt aceleași, adică facem igienizarea, închidem secția respectivă, așa cum a fost și la spital. S-a închis postul de poliție, s-a facut igienizarea. După care, în funcție de ce rezultă din anchetă, avem măsuri individuale pentru contacți”, a mai precizat prefectul Marian Stoica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *