Actualitate

Forțele de ordine monitorizează respectarea măsurilor anti-Covid

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

 Forțele de ordine au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Călărași

În urma activităților de control,  au fost verificate 103 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 963 de obiective de interes și 413 autovehicule destinate transportului de persoane.

De asemenea, în vederea respectării măsurilor de siguranță, polițiștii au controlat 3.442 de persoane, dintre acestea 1.962 aflate în izolare sau carantină.

Totodată, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 .

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, transmite IPJ Călărași, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *