Sport

Gabriel Armanu: “Lotul AHC Dunărea Călărași este definitivat”

ahcdunarea.ro: Domnule profesor Gabriel Armanu, suporterii noștri sunt nerăbdători să afle ultimele noutăți de la echipă. Lotul pentru noul sezon este definitivat?

G.A: Lotul este definitivat. Mai avem în plan 2-3 sportivi tineri de perspectivă. Dorim să înființăm și echipa a doua a AHC Dunărea Călărași, compusă din sportivii foarte buni ai Clubului Sportiv Școlar Călărași și completată cu sportivi tineri de perspectivă.

ahcdunarea.ro: Planurile staff-ului au fost date peste cap după prelungirea stării de alertă. Există multe incertitudini dacă sezonul de handbal poate să înceapă în luna august.

G.A: Incertitudinea există de la apariția acestui virus, dar noi ne adaptăm revenirea fizică și readaptarea la efort a sportivilor respectând regulile impuse de autorități. Pană acum suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus să facem. Ne pregătim să începem în august, dacă așa va fi, vom vedea.

ahcdunarea.ro: Pentru că sunt încă multe restricții din cauza virusului, Dunărea a rămas fără jocurile amicale.

G.A: E clar că nu putem juca amicalele pe care le programasem. Privim partea plină a paharului și ne bucurăm că avem posibilitatea să ne antrenăm, să ne pregătim, să lucrăm la ceea ce ne-am propus. Conform normelor în vigoare, ne putem antrena în sală respectând regulile de distanțare. Un meci amical nu îți permite să respecți acea distanță minimă, de siguranță. Cred că dacă nu vor apărea ceva schimbări în legislație, nu jucăm amicale.

ahcdunarea.ro: În ce stadiu al pregătirilor sunteți?

G.A: Suntem bine. Nu avem accidentări, iar ceea ce ne-am propus ca număr de antrenamente, locații, pregătire, am reușit 100%.

ahcdunarea.ro: Când ajung jucătorii străini la echipă?

G.A: Străinii sunt transferați, sunt ai noștri, dar sunt ținuti departe de noi conform legislației în vigoare. Nu pot aplica pentru vize, nu pot pleca încă din țările lor. Covid-19 face probleme, nu doar economice.

ahcdunarea.ro: Când credeți că puteți conduce primul antrenament normal în Polivalenta călărășeană în formulă completă?

G.A: Nu cred că luna august ne va permite acest lucru. Dar și dacă ne antrenăm câte 10, nu e atât de grav. Era mai rău dacă nu ne puteam pregăti.

ahcdunarea.ro: O scurtă caracterizare a noilor veniți?

G.A: Cei 6 sportivi transferați vor acoperi posturile unde am fost deficitari în sezonul trecut și vor îmbunătăți ceea ce aveam la un nivel corespunzător. Toți 6 la un moment dat al carierei au fost componenți ai loturilor naționale. Trei dintre ei sunt activi și astăzi, participând la jocuri în cadrul echipelor naționale sau cupele europene la nivel de club. Cred că e suficientă prezentarea lor, de aici, în continuare, ei trebuie să se prezinte și să ne reprezinte pe terenul de handbal.

ahcdunarea.ro: Aveți în lot jucători pe care și i-ar dori mulți antrenori, o parte dintre ei au jucat în ultimii doi ani pentru România.

G.A: Lotul echipei noastre este, în acest sezon, foarte echilibrat pe posturi, unde avem o concurență reală și corectă, ceea ce pentru evoluție, pentru dezvoltare, pentru performanță, este mai mult decât benefică. Să dea Dumnezeu să avem bătăi de cap în a alege sportivii cei mai în formă pentru meciul respectiv. Ce antrenor nu și-ar dori să lucreze cu Gabriel Bujor și Gabriel Dumitriu, care au reprezentat România la ultima acțiune a lotului național, Vlad Rusu, Dragoș Hanțaru, Ionuț Broască, Andrei Drăgan, care au reprezentat România la ultimul Turneu Final de Campionat European U20, din 2018, Mihai Bujor, Dragoș Soare, sportivi care în 2019 au înscris pentru Naționala României. Amintesc și pe Daniel Panait, care ne-a reprezentat la națională la nivel de juniori și tineret. Alături de experiența lui Florin Dospinescu, care a fost nominalizat în ultimele două sezoane sportivul nr. 1 al AHC Dunărea Călărași, avem mulți sportivi care ne reprezintă la nivel de echipă națională. Sunt foarte mulțumit de echipa pe care o avem și valoarea lotului.

 

Sursa: ahcdunarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *