Administrație

Grama, atac la prefect: Este incompetent și iresponsabil

Administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, a afirmat, într-o conferință de presă derulată la sediul PSD, în data de 21 octombrie a.c., că prefectul județului, Valentin Barbu, nu se implică în gestionarea crizei sanitare cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență Călărași. Sursa citată spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu știe doar să iasă în evidență prin blocarea investițiilor Consiliului Județean. “El și șeful dumnealui, Ciprian Pandea, au eșuat din punct de vedere al crizei politice, al crizei sanitare. Nu înțeleg care este rolul lor”, a subliniat interlocutorul.

 “Reprezentantul statului este actualul prefect, Valentin Barbu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, cel care avea, în urmă cu 4 ani, în subordine Spitalul Județean Călărași. La momentul respectiv, era interesant spitalul doar pentru achizițiile care se făceau. Acest om a avut 2-3 ani în subordine spitalul. Se vede și s-a văzut o neimplicare totală, iar în acest moment, reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu se implică cu absolut nimic, nu merge la primul ministru, nu merge la ministrul Sănătății, nu merge la Arafat. Îl întreb care e rolul dumnealui în teritoriu? Gândește dumnealui pentru județ sau pentru el, sau primește liste cu ce primesc alții și pune în aplicare ce gândesc alții? Singurul mod prin care vrea să iasă în evidență este prin a bloca orice sumă pe care Consiliul Județean o poate da atât municipiului, cât și primăriilor. Banii care pleacă de la Consiliul Județean, pleacă pentru nevoile care sunt, la momentul actual, în județ, inclusiv pentru pandemie, nu pleacă pentru că vrea președintele Consiliului Județean. Barbu nu face absolut nimic! O incompetență totală. E iresponsabil din toate punctele de vedere. De ce mai merge la serviciu? Care e rolul lui? Doar să își ia salariul? Îl poate lua și dacă intră într-un concediu medical prelungit. El și șeful dumnealui direct, Ciprian Pandea, au eșuat din punct de vedere al crizei politice, al crizei sanitare. Nu înțeleg care este rolul lor. O jumătate de senator ne reprezintă la București. Ne reprezintă pe noi, comunitatea. Cu ce? Criză sanitară avem, criză economică avem, deci este un dezastru la nivel județean! Bani nu sunt pentru salarii. Anul trecut, din fondul de rezervă al Consiliului Județean, s-au alocat circa 12 milioane de lei către Spitalul Județean Călărași, Spitalul Municipal Oltenița, bani care au venit pentru a preveni această pandemie. Spitalul Județean a depus proiectul pe POIM și în câteva săptămâni a semnat contractul de finanțare. Deci, banii aceștia se recuperează. Au fost situații neprevăzute, situații care au fost acoperite din bugetul Consiliului județean, nu din ce visează Barbu și Pandea. Pandea, în loc să ia partidul, să fugă la București, ar trebui să vadă situația reală a Călărașiului. Barbu, în loc să stea ascuns în biroul lui și să atace hotărârile de Consiliu Județean, și să își dea cu părerea, ar trebui să vină cu soluții, că de aceea e prefect. Așa, Instituția Prefectului nu are niciun rost să funcționeze în Călărași. Putem să fim și de la centru coordonați, cu un asemenea iresponsabil”, a punctat Eduard Grama.

Prefectul județului: “Nu mă poate acuza nimeni că nu vreau dezvoltarea județului”

Pe de altă parte, Valentin Barbu a precizat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PNL, vineri, 22 octombrie a.c., că nu îl poate acuza nimeni că nu își dorește dezvoltarea județului Călărași.

La începutul anului, cred că în aprilie sau în mai, nu mai știu exact, a fost promovată o hotărâre de Consiliu Județean. În anexa hotărârii erau toate UAT-urile din județul Călărași. În această anexă, dacă îmi permiteți limbajul, la mișto, eu așa am luat, 10 din primării aveau alocați 0 lei. Am atacat-o (n.r. hotărârea) și dacă vă uitați și la postările pe care le-am făcut (n.r. postări publicate pe Facebook), sunt invocate toate temeiurile legale. (…) Se spune acolo că se alocă sumele de  6% din impozitul estimat. Din fericire, suma este aproape colectată, vorbim de 27 de milioane de lei. Din nefericire, în continuare, Consiliul Județean preferă să aloce 11, 94%, la ultima propunere, către jumătate din județ, către 28 de primării, iar restul către celelalte 27 de primării. Nu mi se pare în regulă și vă spun de ce: toate primăriile au făcut solicitări, le-au transmis Consiliului Județean. Trebuia să fie un echilibru. (…) Nu mă poate acuza nimeni că nu vreau dezvoltarea județului. Vreau. Consiliul Județean poate oricând să promoveze o nouă hotărâre, prin care să distribuie cât de cât echilibrat sume către UAT-uri. (…) Din păcate, dacă nu sunt repartizate sumele acestea pe 17 decembrie, banii se vor întoarce la bugetul statului și vom pierde tot, a menționat prefectul județului Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *