Actualitate

Hristos a înviat! Lumina Sfântă a ajuns în casele oamenilor

Creștinii ortodocși au participat, în număr mare, la Slujba de Înviere, în toate bisericile județului Călărași, care au devenit neîncăpătoare.

Spre exemplu, Parohia „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, din municipiul Călărași, a fost plină ochi de oameni. Aceștia au primit Lumina Sfântă, au oferit-o aproapelui, în semn de comuniune, și au dus-o apoi în casele lor, pentru a avea parte de pace și mântuire.

Bucuroși, toți creștinii ortodocși au primit vestea învierii lui Iisus Hristos și și-au cântat crezul.

Începând cu miezul nopții, a fost oficiat Canonul Învierii, urmând ca de la ora 01:00 să aibă loc Sfânta Liturghie.

Și primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a fost prezent la Biserica Anastasia, pentru a lua Lumina Sfântă. El a transmis cetățenilor gândurile sale bune, în această noapte sfântă: „Hristos a înviat! Suntem creștini, ne simțim bine la slujbă, este un moment in care ne simțim oameni. Ne gândim, în această noapte sfântă, să fim mai iertători, mai buni și în fiecare zi să facem mai mult bine semenilor noștri. Hristos ne-a arătat că atunci când ești bun și faci bine, ai dreptul la viață și după. Cetățenilor le transmit să fie mai buni, să aibă liniște în suflet, să fie belșug pe masă și sănătate multă. Paște fericit”.

Creștinii evlavioși vor  participa la slujbe până dimineață, atunci când preoții vor sfinți bucatele pregatite pentru Paște.

Sfânta Lumină a fost adusă, conform tradiției, tocmai de la Ierusalim, orașul unde dăinuiește creștinătatea.

Sâmbăta Mare a fost ultima zi din Săptămâna Patimilor, zi în care credincioșii au prăznuit îngroparea trupească a Mântuitorului, s-au rugat și și-au amintit de câte a pătimit Iisus Hristos pentru ca oamenii să fie mântuiți.

Hristos a înviat!

Foto: canalsud.ro/Fotograf Cosmin Șuțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *