Actualitate

Incendiu în satul Vărăști, din cauza unei lumânări

În data de 20.04.2020, ora 19.08, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru stingerea unui incendiu de anexă gospodărească, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu degajare de fum dens la nivelul unei anexe (şopron din lemn învelit cu tablă, construit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi), flacăra propagându-se şi la acoperişul casei, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet s-au deplasat rapid la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarei, în vârstă de 74 de ani, care a uitat o lumânare aprinsă în şopronul de lângă locuinţă, pe care îl folosea ca bucătărie de vară.

Pompierii militari din Călăraşi au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *