Actualitate

Incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Nana

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au acţionat, timp de aproximativ 120 de minute, pentru lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Nana. Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul unui conductor electric defect/neizolat corespunzător, care alimenta instalaţia magaziei din gospodărie.

În data de 24 iunie 2020, ora 17:54, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate să acţioneze în localitatea Nana, pe strada Marin Preda, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală (magazie de lemn în care erau depozitate lemne de foc şi mai multe materiale depozitate în interior).
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu fum dens la nivelul magaziei din lemn, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute, lichidând incendiul în limitele găsite.
În urma incendiului au ars: o magazie din lemn construită pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, două tone lemne de foc, mai multe bunuri materiale depozitate în anexă, fiind înregistrate pagube în valoare de aproximativ 5.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă, din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.
La această intervenţie a participat şi un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Nana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *