Actualitate

Incendiu la subsolul Spitalului Judeţean Călăraşi

În data de 10 februarie 2021, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru stingerea unui început de incendiu produs la izolaţia unor conducte, în timp ce o echipă de constructori efectua lucrări de tăiere a unor ţevi într-un canal tehnologic situat în curtea interioară a spitalului şi care comunicau cu instalaţia din interiorul subsolului tehnic al unităţii spitaliceşti.

Din fericire, la sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit, fără  flacără deschisă şi doar cu degajare de fum la nivelul subsolului spitalului.

Treizeci de persoane, 18 cadre medicale şi 12 persoane aflate în tranzit s-au autoevacuat din zona respectivă (zona unde se efectuează vaccinările) şi nimeni nu a avut de suferit vătămări sau intoxicări cu fum.

La faţa locului s-au deplasat în sprijin atât un echipaj de prim ajutor SMURD, cât şi un echipaj CBRN.

A fost evacuat fumul din canalul tehnologic şi subsolul clădirii şi au fost îndepărtate elementele deteriorate.

De asemenea, au fost prezente la intervenţie forţe şi mijloace ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ale Poliţiei Locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *