Cultură Educație

Începe „Bibliovacanța”. Start înscrieri

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța, ediția a VIII-a.

Inițiat din dorința colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, pe perioada vacanței de vară, proiectul s-a bucurat de succes și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților, a atras colaboratori valoroși, dispuși să-și petreacă ore prețioase din vacanța de vară la bibliotecă: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Călărași, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Palatul Copiilor Călărași, artizani locali.

Proiectul este destinat preșcolarilor/școlarilor mici și adolescenților ( maxim 15 persoane/grupă), grupuri țintă cu care se lucrează în funcție de vârstă. Se vor forma câte 6 grupe din fiecare categorie de vârstă, în limita locurilor disponibile. Aceștia vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10:30-12:00, în perioada 01 iulie – 9 august.

Fiecare săptămână va avea o tematică stabilită anterior, fiecare zi a săptămânii fiind dedicată unui tip de activitate din cele menționate mai jos:

  • Cărți, joacă și prietenie, club în care ne împrietenim, cu ceilalți dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol.
  •  Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaborează cu artizani locali sau profesori de la Palatul Copiilor – aceștia cos, țes, lipesc, folosesc diverse tehnici origami, quilling.
  • Dezvoltare și cunoaștere – zi în care sunt implicați specialiști în comunicare și dezvoltare personală, sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere.
  • Mai informat, mai puternic – este ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii( medici, politiști, preoți, inspectori în consiliere și prevenție antidrog).
  • Club de film- zi relaxantă, în care se vizionează și dezbat producții cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură.

Programul propus de noi pentru perioada vacanțelor are ca scop aducerea împreună a copiilor și adolescenților, prin activități constructive, relaxante, într-un mediu cultural destins, cu multă socializare. Este un prilej de legare a multor prietenii. În proiect sunt implicați și voluntari ai bibliotecii, prin sprijinul acordat în activitățile cu cei mici”, transmite Biblioteca Județeană Călărași.

Înscrierile vor avea loc în perioada 17-28 iunie 2024, personal, la recepția instituției sau telefonic la numărul 0242316757. Fiecare persoană se poate înscrie pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni, fiind repartizată în grupa de vârstă căreia îi aparține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *