Actualitate

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, obligatorie din 1 martie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Călărași informează contribuabilii că prin O.G. nr. 11/2021, care modifică Codul de procedură fiscală, se stabilește cã, începând cu 01.03.2022, documentele transmise de către persoanele juridice, asocierile și alte entitãți fără personalitate juridică, P.F.A-urile, profesiile liberale, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale să se facă, exclusiv, prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță.

Contribuabilii vor avea la dispoziție timp până la data de 1 martie 2022 pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual, dată după care comunicarea cu organul fiscal se va face exclusiv online.

„Recomandăm contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual până la data de 01 martie 2022 pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea dacã un document trebuie depus sau înscris într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic și nu prin SPV (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscalã, apariția unor amenzi, etc.). Reiterăm faptul că ‘Spațiul Privat Virtual’ este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h,7 zile/7 zile, prin intermediul c[ruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie s.a. Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu dețin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea pe baza de nume de utilizator și parolă”, se arată într-un comunicat de presă al AJFP Călărași.

Baza legală: OG nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale publicat în Monitorul Oficial nr. 832/31.08.2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *