Actualitate

Intervenţii ale pompierilor călărăşeni, în ultimele trei zile

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la 84 de misiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Călăraşi, din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingerea incendiilor și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse în localităţile: Olteniţa, Dragalina, Chirnogi, Ulmeni, Frumuşani şi Roseţi. În urma producerii celor două accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a opt persoane. Patru dintre persoanele implicate în evenimentele rutiere au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior acestea fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea a trei incendii: un incendiu produs la un autoturism pe A2, la km 88, la o locuinţă din localitatea Budeşti, precum şi la un stâlp de electricitate cuprins de flăcări în localitatea Frumuşani.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 16 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: Fântâna Doamnei, Frumuşani, Dragalina, Şoldanu, Sohatu, Mânăstirea, Dârvari, Dor Mărunt, Căscioarele, Radovanu, Aprozi, Chiselet, Nicolae Bălcescu, Mitreni, Radovanu,şi Borcea. În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.<

ISU Călăraşi vă reaminteşte faptul că arderea vegetației în perioadele cu intensificări ale vântului este strict interzisă!

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *