Actualitate

ITM Călărași a sancționat 27 de angajatori

În săptămâna 27-31.07.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, comerţ cu amănuntul, baruri şi restaurante, activităţi de jocuri de noroc, bâlciuri şi parcuri de distracţie, acvacultură în ape dulci, creşterea păsărilor, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, prelucrarea şi conservarea cărnii,  agricultură, confecţii textile, activităţi de protecţie şi pază. De asemenea, în perioada 31-2 august 2020, ITM, IPJ Călăraşi şi DSVSA au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Inspectorii Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 16 angajatori, din care 3 au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 28 de controale în urma cărora 24 de angajatori au fost sancţionaţi. De asemenea, au fost aplicate 40 de avertismente.

Acţiunile de control împreună cu instituţiile statului vor continua, pe teritoriul judeţului Călăraşi, pe toată perioada stării de alertă, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *